Suzhou Genway I Park

Suzhou Genway I Park

Competing against prominent global firms such as AECOM in an international design competition, LSG was awarded the contract for this 115,000 square-meter mixed-use development. 

Located in the internationally acclaimed 288 square-kilometer Suzhou Industrial Park, the project is a joint venture by China and Singapore.

A primary design challenge of this 50-acre multi-phased project – which includes a central green space, elevated courtyards, a retail promenade and green roofs – was the accommodation of a wide variety of corporate and other user groups within this public office park. Mitigation of the site’s environmental impact was also a fundamental concern. 

LSG addressed these and other factors in a number of ways. 

A diverse range of unique spaces – each offering a singular character – was created to accommodate the wide variety of groups using the site. Traffic flow has been optimized within and around the development to encourage safe and efficient pedestrian circulation. A wide range of lighting has been selected to maximize site usage. 

Environmental harmony drove many aspects of the design. Of primary consideration was the improvement of stormwater quality as well as quantity. LSG’s design employed bio-retention trenches along perimeter roads, BMP separators and filters under internal roads, and underground cisterns to capture roof runoff. Together, they provide a cleaner and more abundant water source for reuse in water features and irrigation.

Irrigation needs are further addressed – and reduced –through the use of native or adapted drought resistant plants. Sustainable design can also be seen in green roof planting and high solar reflective paving to reduce heat gain and increase habitat value. This effect is augmented by the generous use of tree plantings throughout the surface parking lots.

Extending these environmentally sound measures, recycled materials – including salvaged paving materials and site furnishings – are widely used. And wherever possible, energy consumption is reduced through the use of LED lighting and solar power.

Ecological and cultural sensitivities have been addressed through thoughtful aesthetic choices. These visual flourishes and structural elements – including a carefully controlled rhythm of tree placement, strong streetscape geometry, paving patterns and art tailored to each building, quote-engraved pavement stones, and the use of iconic, long lasting materials – contribute to the high value accorded the park by its many international and Fortune 500 tenants. Competing against prominent global firms such as AECOM in an international design competition, LSG was awarded the contract for this 115,000 square-meter mixed-use development. 

Located in the internationally acclaimed 288 square-kilometer Suzhou Industrial Park, the project is a joint venture by China and Singapore.

A primary design challenge of this 50-acre multi-phased project – which includes a central green space, elevated courtyards, a retail promenade and green roofs – was the accommodation of a wide variety of corporate and other user groups within this public office park. Mitigation of the site’s environmental impact was also a fundamental concern. 

LSG addressed these and other factors in a number of ways. 

A diverse range of unique spaces – each offering a singular character – was created to accommodate the wide variety of groups using the site. Traffic flow has been optimized within and around the development to encourage safe and efficient pedestrian circulation. A wide range of lighting has been selected to maximize site usage. 

Environmental harmony drove many aspects of the design. Of primary consideration was the improvement of stormwater quality as well as quantity. LSG’s design employed bio-retention trenches along perimeter roads, BMP separators and filters under internal roads, and underground cisterns to capture roof runoff. Together, they provide a cleaner and more abundant water source for reuse in water features and irrigation.

Irrigation needs are further addressed – and reduced –through the use of native or adapted drought resistant plants. Sustainable design can also be seen in green roof planting and high solar reflective paving to reduce heat gain and increase habitat value. This effect is augmented by the generous use of tree plantings throughout the surface parking lots.

Extending these environmentally sound measures, recycled materials – including salvaged paving materials and site furnishings – are widely used. And wherever possible, energy consumption is reduced through the use of LED lighting and solar power.

Ecological and cultural sensitivities have been addressed through thoughtful aesthetic choices. These visual flourishes and structural elements – including a carefully controlled rhythm of tree placement, strong streetscape geometry, paving patterns and art tailored to each building, quote-engraved pavement stones, and the use of iconic, long lasting materials – contribute to the high value accorded the park by its many international and Fortune 500 tenants.
Contact Us